SGK Bilgi

2020 Temmuz Odyometri Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? (Devlet – Özel)

13.07.2019
3.577
2020 Temmuz Odyometri Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? (Devlet – Özel)

2020 Odyometri Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? Ülkemizde son on yılda hem özel hem de devlet hastanesi olmak üzere birçok hastane yapıldı. Yapılan bu hastanelerden sonra sağlık sektörü % 85 oranında genişleme gösterdi. Sosyal güvenlik kurumu destekli muayene olunabilirken ayrıca Özel Sağlık sigortası kapsamında da muayene olunmaktadır. Günden güne daha gürültülü bir dünyaya gittiğimizden ve artık yürüyenlerin, taşıtlarda bulunanların çoğunluğunda kulaklık mevcut. Bu kulaklıklar da aşırı kullanma ile kulaklara zarar vermektedir.  Ülkemiz sağlık sektöründe birçok branşta ileri seviyededir. Bu nedenle Sağlık Turizmi de son yıllarda artmıştır. Değindiğimiz bu sebeplerle birlikte Hastanelere personel istihdamı da paralel olarak artış göstermiştir. Sağlık sektörü için önemli ve aranan elamanlardan biri de Odyometri Teknikerleridir.  Hızla gelişen işitme sektörü odyolojik testleri yapan, işitme ölçümü yapan, işitme cihazı uygulayan, konuşma tedavisi veren, işitme taramaları yapan Odyometri teknikerlerine ihtiyaç duyuyor. Ayrıca odyometri teknikerleri, işitme engelliler okullarında da görev alabilirler. Sağlığın her alanında olduğu gibi, bu alanda da yetişmiş bilgili elemanlara ihtiyaç vardır. Özel sağlık sektörlerinde, KPSS sınavında başarılı olanlar kamu kurumlarında kolaylıkla istihdam edilebilirler. Biz de bu bölümde çalışan veya bu meslekte çalışmayı düşünen Odyometri Teknikerlerinin Ne Kadar Maaş alabileceğini? Nasıl Odyometri Teknikeri Olunabileceğini? Odyometri Teknikeri ne iş yapar? Sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Odyometri Teknikerliği Nedir ?

Odyometri teknikeri; işitme bozukluğu belirlenmiş hastalara ilgili ekipman eşliğinde gerekli testleri uygulayarak işitme kaybının derecesini ve işitme cihazını belirleyen sağlık teknikeridir.

Kulak-Burun-Boğaz hekiminin hastayı muayenesinden sonra kulak hastalıklarının tanısı ve tedavi şeklinin belirlenmesinde yardımcı bir laboratuvar hizmeti olan odyolojik testleri hekimin isteği doğrultusunda uygular, işitme ölçümü yapar ve test sonuçlarını hekime sunar. Ağır işiten hastalara işitme cihazı uygular. Konuşma tedavisi verir. Okullarda işitme taramaları yapar.

Odyometri Teknikeri Nasıl Olunur ?

Odyometri Teknikeri olmak isteyen öğrenciler öncelikle üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Odyometri Ön Lisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır. Eğitimleri süresince öğrenciler Anatomi ve Fizyoloji, Mesleki Teknoloji, Ses Fiziği, İşitme ve ölçüm, Fizyoloji, Anatomi, Biyoloji gibi dersleri görmektedirler. Ayrıca DGS sınavında başarılı olanlar ilgili programa yakın, 4 yıllık (Lisans) eğitimine devam hakkını kazanabilirler . DGS ile Fizik, Fizik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Odyoloji, İşitme Engelliler Öğretmenliği 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilir. Eğitim aldıkları Ön lisans programında eğitim gören öğrencilerin öğretim dönemi içinde staj eğitimi süreleri de mevcuttur.  Bunlar Dönem II de yaz stajı  30 iş günü, Dönem IV’de bahar stajı haftada 3 iş günü, olarak yapılmaktadır.

İlginizi çekebilir;

2020 Radyoterapi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

2020 Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

2020 Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Odyometri Teknikeri İçin Aranan Özellikler Nelerdir ?

Odyometri Teknikeri olabilmek için; Herhangi bir kısıtlama olmamakla birlikte, bu meslekte el ve göz becerisi gerektiğinden bu uzuvlarında bir sakatlığın olmaması, en alanına özellikle biyoloji ve elektronik konularına ilgili olması, mezuniyet sonrası şahsın başarısının yüksek olmasında etkendir.  El becerisi, ve dikkat isteyen işlere yatkın olmak gerekir. Hastaları bilgilendirip, Testlerde sakin kalabilmelerini sağlayacak iyi iletişim kabiliyetini sahip olunmalıdır.

Odyometri Teknikerinin Görevleri Nelerdir ?

  • Ses ve konuşma odyometrisi ile immitansmetri testleri yapmak.
  • İşitme kaybı, çeşidi ve seviyesi ile ilgili bilgileri hasta test formuna kaydetmek.
  • Uzman hekim direktifi ile vestibüler testler ve otoakustik emisyon uygulamaları yapmak.
  • İşitme tarama programları ve gürültü ölçüm işlemlerinde görev almak.
  • İşitme cihazı için kulak kalıbı ölçüsü almak ve uygun cihazların çıkış değerlerini ölçmek ve ayarlarını yapmak.
  • İşitme cihazı uygulamasına yönelik kulak kalıbı ölçüleri almak, uygun görülen cihazların kazanç ve çıkış değerlerini ölçmek ve ayarlarını yapmak,
  • Kullandığı ekipmanın bakım, onarım ve kalibrasyonunun yapılmasını sağlamak,
  • Yapılacak işlemler hakkında hastaya ve/veya hasta yakınına gerekli bilgiyi vermek,
  • Odyoloji ünitesindeki odyometri stajyerlerinin eğitimlerinde görev almak.

İlginizi çekebilir;

2020 Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

2020 Tıbbi Sekreter Maaşları Ne Kadar ?

2020 Temmuz Ameliyathane Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? (Devlet – Özel)

Odyometri Teknikerinin Çalışma Alanları Nereler ?

Odyometri teknikerleri, işitme sektöründe üretimden satış ve pazarlamaya; ölçümden eğitime her alanda çalışma imkânı bulabilmekteler. Çalışmaları sırasında yoğun olarak KBB hekimleriyle, hasta ve hasta yakınlarıyla, zaman zaman çocuk gelişim uzmanlarıyla iletişim halindedirler.

  • Devlet hastaneleri
  • Numune Hastaneleri
  • Özel hastaneler
  • Üniversite hastaneleri
  • Özel muayenehaneler
  • İşitme engelliler okulu
  • İşitme cihazı satışı yapan firmalar

Odyometri Teknikeri ünvanı almış olan öğrenciler Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, Devlet ve Sosyal sigorta hastaneleri, Üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve polikliniklerde iş imkanı bulabilirler. Kamuda atanabilmek için KPSS den en az 80 alınması gerekir.

2020 Odyometri Teknikeri Maaşı Ne Kadar ?

Odyometri Teknikeri maaşları özel sektörde ve devlette değişiklik göstermektedir. Tabi ki Özel sektör serbest piyasa koşullarında bir taban oluşmuş Hastane kriterlerine göre de değişiklik göstermektedir. Elbette çalışılan Şehir, ilçe, tecrübe, bireysel edinimleri kazançlarda değişkenlik göstermektedir.

2020 Özel Sektörde Odyometri Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Odyometri Teknikerlerinin ülkemiz standartlarında yaptığı işin yoğunluğu, çalışılan firmanın maaş kriterleri, çalışılan yıl ve tecrübesine göre maaşı şekillenmektedir.

Buna Göre;

Yeni Başlayan Odyometri Teknikeri Maaşı            2.250 TL – 2.500 TL
1-5 Yıl Arası Tecrübeli Odyometri Teknikeri          2.500 TL – 3.000 TL
5-10 Yıl Arası Tecrübeli Odyometri Teknikeri        3.000 TL – 3.500 TL
10+ Yıl Arası Tecrübeli Odyometri Teknikeri         3.500 TL – 4.000 TL

2020 Sözleşmeli Memur Odyometri Maaşları Ne Kadar ?

Odyometri Teknikeri sözleşmeli olarak devlet memurluğu yapan çalışanların aile yardımı gibi ek ödemeler ile maaşları aşağıdaki gibi şekillenmektedir.

Buna Göre;

Yeni Başlayan Odyometri Teknikeri Maaşı                    2.020 TL – 2.250 TL +Prim
Tecrübeli Odyometri Teknikeri Maaşı                             2.250 TL – 3.000 TL +Prim

2020 Devlet Memuru Odyometri Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Devlet Dairelerinde Odyometri Teknikeri olarak çalışanların maaşları her yıl yapılan görüşmeler ve açıklanan Enflasyon rakamlarına göre ortaya çıkan farkların eklenmesi ile hesaplanmaktadır.

Buna göre 2020 yılı ikinci dönem (Temmuz – Aralık) için;

En Alt Kademe Odyometri Teknikeri 4.111 TL +Döner sermayeden gelen ücret + Nöbet, Eş ve çocuk yardımı

En Yüksek Kademe Odyometri Teknikeri 4.786 TL +Döner sermayeden gelen ücret + Nöbet, Eş ve çocuk yardımı dır.

Yukarıda belirtilen maaşlara Döner sermaye, nöbet ücreti, eş ve çocuk yardımı gibi hak edilen ek ödenekler eklendiğinde Odyometri teknikerlerinin aldıkları maaşlar daha da yükselmektedir.

Memur Kademesine Göre Odyometri Teknikerleri Maaşları Ne Kadar ?

  • 10/2 derece ve kademe           4111 TL.
  • 9/2 derece ve kademe             4119 TL
  • 8/2 derece ve kademe             4122 TL
  • 7/2 derece ve kademe             4191 TL
  • 6/2 derece ve kademe             4198 TL
  • 5/2 derece ve kademe             4207 TL
  • 4/2 derece ve kademe             4460 TL
  • 3/2 derece ve kademe             4501 TL
  • 2/2 derece ve kademe             4697 TL
  • 1/4 derece ve kademe             4786 TL

2019 Diyetisyen Maaşları Ne Kadar?

2019 Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

2019 Veteriner Maaşları Ne Kadar ?

2019 Diş Hekimi Maaşları Ne Kadar?


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.