SGK Bilgi

2020 Temmuz Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar? (Devlet – Özel)

02.04.2019
957
2020 Temmuz Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar? (Devlet – Özel)

2020 Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? merak edenler için, yazımızda konuyu detaylıca ele aldık. Teknolojinin her geçen gün daha fazla gelişmesi ile birlikte bazı meslek dalları daha revaçta olmaya başlarken bazı meslek dalları da unutulmaya yüz tutmuş bir duruma geldi. Ülkemizde son yıllarda hem özel hem de devlet hastanesi olmak üzere birçok hastane yapıldı. Bu hastanelere de son teknolojik makineler getirildi. Özellikle Özel Hastaneler diğer hastaneler ili rekabetçi olabilmek için en son çıkan teknolojik makineler sahip olmak isterler. Çünkü Her çıkan makine bir öncekine göre tüm işlerin daha kısa zamanda ve kaliteli olmasına sebep olmaktadır. Bahsettiğimiz sağlık sektöründe gelişen makinelerle birlikte onları kullanabilecek kalifiye eleman ihtiyacı da giderek artmıştır. MR, Tomoğrafi, Mammoğrafi, Ultrason Çekimi ile ilgili birçok işlem Radyoloji Bölümünü oluşturur. Gelişen teknoloji ve sağlık sektörünün önemi dolayısıyla programın geleceği aydınlık olup özel sağlık sektörlerinde , DMS/KMS sınavında başarılı olanlar kamu kurumlarında kolaylıkla istihdam edilebilirler. Biz de bu bölümde çalışan veya çalışabilecek Radyoloji Teknikerlerinin Ne Kadar Maaş alabileceğini? Nasıl Radyoloji Teknikeri Olunabileceğini? Radyoloji Teknikeri ne iş yapar? Sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Radyoloji Teknikerliği Nedir ?

Radyoloji teknikeri, Sağlık sektöründe X ışınları, manyetik rezonans görüntüleme ve bilgisayarlı tomografi gibi hastalara tanı amaçlı görüntüleme tetkikleri yapmaktan sorumludur. Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi birimlerinde kullanılan cihazların işleyişi ve hastadan istenilen ilgili tetkik için gerekli hazırlıklarının yapılması ve görüntüsünün alınması konularında yetişmiş teknik elemandır.

Radyoloji Teknikeri Nasıl Olunur ?

Radyoloji Teknikeri olmak isteyen öğrenciler öncelikle l üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Radyoloji Teknikerliği Ön Lisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca DGS sınavında başarılı olanlar ilgili programa yakın, 4 yıllık (Lisans) eğitimine devam hakkını kazanabilirler . Eğitim aldıkları Ön lisans programında eğitim gören öğrencilerin öğretim dönemi içinde staj eğitimi süreleri de mevcuttur. Bunlar Dönem II de yaz stajı  30 iş günü, Dönem IV’de bahar stajı haftada 3 iş günü, olarak yapılmaktadır.

Radyoloji Teknikeri İçin Aranan Özellikler Nelerdir ?

Radyoloji Teknikeri olabilmek için; Kanunen bir kısıtlama olmamakla birlikte, bu meslekte el ve göz becerisi gerektiğinden bu uzuvlarında bir sakatlığın olmaması, mezuniyet sonrası şahsın başarısının yüksek olmasında etkendir. Gece ve/veya gündüz nöbet şeklinde çalışma olabileceğinden ve görüntüleme odalarında devamlı ayakta durulduğundan bununla ilgili ortopedik bir sakatlığın olmaması da dikkate alınmalıdır. El becerisi, hızlılık ve dikkat isteyen işlere yatkın olmak gerekir. Hastaları bilgilendirip, çekim için yönlendirebilecek iyi iletişim kabiliyetini sahip olunmalıdır. Teknik ekipmanı kullanabilecek bilgiye sahip, uzun süre ayakta iş yapabilecek dayanıklığa sahip olmak gerekir.

İlginizi çekebilir;

2020 Radyoterapi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

2020 Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Radyoloji Teknikerinin Görevleri Nelerdir ?

  • Biriminde bulunan her türlü aracı(Manyetik Rezonans, Bilgisayarlı Tomografi, Portable Röntgen, Direkt Grafi, Mamografi vb.) kullanmaya ve işletmeye hazır halde bulundurmak ve gerektiğinde kullanmak,
  • Sorumlusu olduğu tıbbi demirbaşların periyodik kalibrasyon, bakım ve onarımlarını yapmak ve takip etmek, arıza hallerinde bölüm sorumlularına veya biyomedikal ünitesine durumu iletmek,
  • Uzmanlık gerektiren her türlü radyolojik tetkikler ile skopik tetkikler hariç bütün radyografik tetkikleri yapmak,
  • Filmleri CD’ye basmak ve filmlerin rapor yazılmasına kadar geçen sürede muhafazasını sağlamak,
  • Kendisini ve Hastayı Radyasyondan korunmak için gerekli tedbirleri almak,
  • Hekimin istediği radyolojik tetkikleri, en uygun çekim protokolleri ile yapmak,
  • Öncelik sırasına göre(acil hasta vb) hastaları kabul etmek,
  • Yapılacak radyolojik tetkikle ilgili olarak hastaları bilgilendirmek ve hazırlanmalarını sağlamak,
  • Tetkik sırasında hastanın radyasyon güvenliğini ve mahremiyetini, tetkik sonrasında hasta bilgilerinin gizliliğini sağlamak,
  • Çekilen filmlerin ya da tetkiklerin kalitesini kontrol etmek,

Radyoloji Teknikerinin Çalışma Alanları Nereler ?

Radyoloji Teknikerleri okulunu bitirdikten sonra Sağlık Teknikeri ünvanı ile birlikte ön lisans diploması verilir. Çalışma alanları ise sağlık sektöründe çok önemli ve geniş bir alana sahiptir.

Hastalığın teşhisi için istenmiş olan direkt filmler, Bilgisayarlı tomografi, Mammoğrafi, BT, Magnetik Rezonans, Ultrasonografi gibi birimlerinde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanması ve uygulanmasında ve Nükleer tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde çalışma alanları mevcuttur. Radyoloji Teknikeri ünvanı almış olan öğrenciler Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, Devlet ve Sosyal sigorta hastaneleri, Üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve polikliniklerde iş imkanı bulabilirler.

İlginizi çekebilir;

2020 Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

2020 Radyoloji Teknikeri Maaşı Ne Kadar ?

Radyoloji Teknikeri maaşları özel sektörde ve devlette değişiklik göstermektedir. Tabi ki Özel sektör serbest piyasa koşullarında bir taban oluşmuş Hastane kriterlerine göre de değişiklik göstermektedir. Elbette çalışılan Şehir, ilçe, tecrübe, bireysel edinimleri kazançlarda değişkenlik göstermektedir.

2020 Özel Sektörde Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Radyoloji Teknikerlerinin ülkemiz standartlarında yaptığı işin yoğunluğu, çalışılan firmanın maaş kriterleri, çalışılan yıl ve tecrübesine göre maaşı şekillenmektedir.

Buna Göre;

Yeni Başlayan Radyoloji Teknikeri Maaşı            2.250 TL – 2.500 TL +Prim
1-5 Yıl Arası Tecrübeli Radyoloji Teknikeri          2.500 TL – 3.000 TL +Prim
5-10 Yıl Arası Tecrübeli Radyoloji Teknikeri        3.000 TL – 3.500 TL +Prim
10+ Yıl Arası Tecrübeli Radyoloji Teknikeri         3.500 TL – 5.000 TL +Prim

2020 Devlet Memuru Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Devlet Dairelerinde Radyoloji Teknikeri olarak çalışanların maaşları her yıl yapılan görüşmeler ve açıklanan Enflasyon rakamlarına göre ortaya çıkan farkların eklenmesi ile hesaplanmaktadır.

 Buna göre 2020 yılı ikinci dönemi ( Temmuz – Aralık) için;

En Alt Kademe Radyoloji Teknikeri 4.111 TL +Döner sermayeden gelen ücret

En Yüksek Kademe Radyoloji Teknikeri 4.786 TL +Döner sermayeden gelen ücret tir.

Yukarıda belirtilen maaşlara Döner sermaye, nöbet ücreti, eş ve çocuk yardımı gibi hak edilen ek ödenekler eklendiğinde radyoloji teknikerlerinin aldıkları maaşlar daha da yükselmektedir.

Memur Kademesine Göre Radyoloji Teknikerleri Maaşları Ne Kadar ?

2019 yılı ikinci yarısı için;

  • 10/2 derece ve kademe           4111 TL.
  • 9/2 derece ve kademe             4119 TL
  • 8/2 derece ve kademe             4122 TL
  • 7/2 derece ve kademe             4191 TL
  • 6/2 derece ve kademe             4198 TL
  • 5/2 derece ve kademe             4207 TL
  • 4/2 derece ve kademe             4460 TL
  • 3/2 derece ve kademe             4501 TL
  • 2/2 derece ve kademe             4697 TL
  • 1/4 derece ve kademe             4786 TL

2020 Diş Hekimi Maaşları Ne Kadar?

2020 Hemşire Maaşları Ne Kadar?

2020 Veteriner Maaşları Ne Kadar ?


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.