SGK Bilgi

2020 Temmuz Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? (Devlet – Özel)

17.04.2019
1.461
2020 Temmuz Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? (Devlet – Özel)

2020 Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar ? merak edenler için, yazımızda konuyu detaylıca ele aldık. Ülkemizde son yıllarda hem özel hem de devlet hastanesi olmak üzere birçok hastane yapıldı. Sosyal güvenlik kurumu destekli muayene olunabilirken ayrıca Özel Sağlık sigortası kapsamında da muayene olunmaktadır. Ayrıca Hem hastalıkların tedavisi amaçlı hem de estetik açıdan yapılan ameliyatların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemiz sağlık sektöründe bir çok branşta ileri seviyededir. Bu nedenle Sağlık Turizmi de son yıllarda artmıştır. Değindiğimiz bu sebeplerle birlikte Hastanelere ve ameliyathanelere personel istihdamı da paralel olarak artış göstermiştir. Sağlık sektörü için önemli ve aranan elamanlardan biri de Anestezi Teknikerleridir. Gelişen teknoloji ve sağlık sektörünün önemi dolayısıyla programın geleceği aydınlık olup özel sağlık sektörlerinde , KPSS sınavında başarılı olanlar kamu kurumlarında kolaylıkla istihdam edilebilirler. Biz de bu bölümde çalışan veya çalışabilecek Anestezi Teknikerlerinin Ne Kadar Maaş alabileceğini? Nasıl Anestezi Teknikeri Olunabileceğini? Anestezi Teknikeri ne iş yapar? Sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Anestezi Teknikerliği Nedir ?

Anestezi teknikeri; ağrı duyusunun çeşitli ilaçlar ve tıbbi gazlar kullanılarak ortadan kaldırılması işlemi olan anestezi uygulamasını uzman doktorun sorumluluğunda ve yönlendirmesi doğrultusunda güvenli bir şekilde başlatılması, sürdürülmesi ve sonlandırılması için gerekenleri yapan sağlık teknikeridir. Bir başka deyişle Anestezi Teknikeri, cerrahi prosedür öncesi doktor, hemşire ve anestezi uzmanına yardımcı olan tıp uzmanıdır. Anestezi ekipmanı, malzemesi ve ilaçlarının hazırlanması ve kullanılması konularında anestezi uzmanına yardımcı olur.

Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur ?

Anestezi olmak isteyen öğrenciler öncelikle üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Anestezi Teknikerliği Ön Lisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır. Eğitimleri süresince öğrenciler Anesteziyoloji Özel Tedavi Yöntemleri, Farmakoloji, Fizyoloji, Anatomi, Biyoloji gibi dersleri görmektedirler. Ayrıca DGS sınavında başarılı olanlar ilgili programa yakın, 4 yıllık (Lisans) eğitimine devam hakkını kazanabilirler . Eğitim aldıkları Ön lisans programında eğitim gören öğrencilerin öğretim dönemi içinde staj eğitimi süreleri de mevcuttur. Bunlar Dönem II de yaz stajı  30 iş günü, Dönem IV’de bahar stajı haftada 3 iş günü, olarak yapılmaktadır.

Anestezi Teknikeri İçin Aranan Özellikler Nelerdir ?

 Anestezi Teknikeri olabilmek için; Kanunen bir kısıtlama olmamakla birlikte, bu meslekte el ve göz becerisi gerektiğinden bu uzuvlarında bir sakatlığın olmaması, en alanına özellikle kimya ve biyoloji konularına ilgili olması, mezuniyet sonrası şahsın başarısının yüksek olmasında etkendir. Gece ve/veya gündüz nöbet şeklinde çalışma olabileceğinden ve görüntüleme odalarında devamlı ayakta durulduğundan bununla ilgili ortopedik bir sakatlığın olmaması da dikkate alınmalıdır. El becerisi, ve dikkat isteyen işlere yatkın olmak gerekir. Hastaları bilgilendirip, anestezi için sakin kalabilmelerini sağlayacak iyi iletişim kabiliyetini sahip olunmalıdır.

Anestezi Teknikerinin Görevleri Nelerdir ?

Ameliyat olacak hastanın genel sağlık durumunu inceler,
Anestezi öncesi ilaçları hazırlamak, ekipmanı kurmaya yardımcı olmak ve tüm yeniden kullanılabilir ekipmanların yıkanıp sterilize edildiğinden emin olur,

  • Hastanın sağlık durumunu ve vücudunun yapısını göz önünde bulundurarak gerekli anestezi (narkoz, uyutucu madde) miktarını hekimin gözetiminde belirler ve hastayı uyutur,
  • Hastanın hazır olduğunu, ameliyatı yapacak hekime bildirir,
  • Ameliyat boyunca hastanın durumunu gözler; yaşamı tehlikeye girdiğinde hekimle birlikte müdahale eder,
  • Uyandırma sırasında hastanın genel sağlık durumunu kontrol eder,
  • Cerrahi vakalarda hastaya anestezi yönünden gerekli tüm yöntemleri uygular
  • Anestezi sonrası tek kullanımlık maddeleri çıkarır, ekipmanı sterilize eder,
  • Bozuk anestezi araçlarını ilgili departmana rapor eder,
  • Anestezi uygulaması sonunda hastanın teslim edilmesini sağlar.

Anestezi Teknikeri Hangi Aletleri Kullanır ?

Anestezi teknikerleri İşi gereği bir çok aleti kullanma deneyimine sahip olması gerekmektedir. Öğrenimleri boyunca gerekli aletlerin kullanımı hakkında eğitim alırlar. Pratikte bu aletleri kullanmak ancak çalışmaya başladıklarında mümkün olur. Bu aletler;

  • Anestezi cihazı,
  • Larangoskop,
  • Endotrakeal tüp,
  • Anestezi ilaçları,
  • Oksijen, azot protoksit,
  • Halotan, frone, sevorane,
  • Maske,
  • Airway,
  • Aspiratör dür.

Anestezi Teknikerinin Çalışma Alanları Nereler ?

Anestezi Teknikerleri okulunu bitirdikten sonra Sağlık Teknikeri ünvanı ile birlikte ön lisans diploması verilir. Çalışma alanları ise sağlık sektöründe çok önemli ve geniş bir alana sahiptir.

Ameliyathaneler, Doğumhaneler, Yoğun bakım üniteleri, Acil servisler, Girişimsel Anestezi alanları, Diş klinikleri, Endoskopi, kolonoskopi bölümleri gibi cerrahi işlem yapılan tüm bölümlerde çalışma alanları mevcuttur. Anestezi Teknikeri ünvanı almış olan öğrenciler Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, Devlet ve Sosyal sigorta hastaneleri, Üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve polikliniklerde iş imkanı bulabilirler. Kamuda atanabilmek için KPSS den en az 80 alınması gerekir.

2020 Anestezi Teknikeri Maaşı Ne Kadar ?

Anestezi Teknikeri maaşları özel sektörde ve devlette değişiklik göstermektedir. Tabi ki Özel sektör serbest piyasa koşullarında bir taban oluşmuş Hastane kriterlerine göre de değişiklik göstermektedir. Elbette çalışılan Şehir, ilçe, tecrübe, bireysel edinimleri kazançlarda değişkenlik göstermektedir.

2020 Özel Sektörde Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Anestezi Teknikerlerinin ülkemiz standartlarında yaptığı işin yoğunluğu, çalışılan firmanın maaş kriterleri, çalışılan yıl ve tecrübesine göre maaşı şekillenmektedir.

Buna Göre;

Yeni Başlayan Anestezi Teknikeri Maaşı            2.250 TL – 2.500 TL +Prim
1-5 Yıl Arası Tecrübeli Anestezi Teknikeri          2.500 TL – 3.000 TL +Prim
5-10 Yıl Arası Tecrübeli Anestezi Teknikeri        3.000 TL – 3.500 TL +Prim
10+ Yıl Arası Tecrübeli Anestezi Teknikeri         3.500 TL – 5.000 TL +Prim

2019 Devlet Memuru Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar ?

Devlet Dairelerinde Anestezi Teknikeri olarak çalışanların maaşları her yıl yapılan görüşmeler ve açıklanan Enflasyon rakamlarına göre ortaya çıkan farkların eklenmesi ile hesaplanmaktadır.

Buna göre 2020 2. Dönem (Temmuz – Aralık) yılı için;

En Alt Kademe Anestezi Teknikeri 3.880 TL +Döner sermayeden gelen ücret + Nöbet, Eş ve çocuk yardımı

En Yüksek Kademe Anestezi Teknikeri 4.515 TL +Döner sermayeden gelen ücret + Nöbet, Eş ve çocuk yardımı dır.

Yukarıda belirtilen maaşlara Döner sermaye, nöbet ücreti, eş ve çocuk yardımı gibi hak edilen ek ödenekler eklendiğinde Anestezi teknikerlerinin aldıkları maaşlar daha da yükselmektedir.

Memur Kademesine Göre Anestezi Teknikerleri Maaşları Ne Kadar ?

  • 10/2 derece ve kademe             3879 TL.
  • 9/2 derece ve kademe             3886 TL
  • 8/2 derece ve kademe             3889 TL
  • 7/2 derece ve kademe             3954 TL
  • 6/2 derece ve kademe             3961 TL
  • 5/2 derece ve kademe             3969 TL
  • 4/2 derece ve kademe             4208 TL
  • 3/2 derece ve kademe             4247 TL
  • 2/2 derece ve kademe             4432 TL
  • 1/4 derece ve kademe             4516 TL

2020 Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

2020 Veteriner Maaşları Ne Kadar ?

2020 Diş Hekimi Maaşları Ne Kadar?

 

 


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.