SGK Bilgi

2022 Maaş Sorgulama 2020

20.08.2018
450
2022 Maaş Sorgulama 2020

2022 engelli maaşı sorgulama konusunda, devlet kurumları tarafından gerekli hizmetler verilmektedir. Engelli maaşı almak isteyen kişilerin, bu sorgulama sürecini bilmeleri gerekmektedir. Son dönemlerde yapılan 2022 maaşı düzenlemesi ile, engellilere verilen bu maaş hakkında birçok bilgi değişiklik gösterdi.

3 ayda bir verilen engelli maaşı artık yeni yapılan düzenleme ile birlikte aylık olarak verilecek. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayımlanan bu bilgilere göre artık kimin ne zaman maaşını alacağı belli olacak. Özürlü maaşı sorgulama konusunda bilinmesi gereken hemen her yöntemi aşağıda sizler için anlattık.

2022 Maaşı Sorgulama

E-Devlet, engelli maaşı sorgulama konusunda ulaşabileceğiniz en kolay alandır. Bu platform üzerinden hemen herkes sorgulama yapabilir.Hemen her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı tarafından rahatlıkla kullanılabilir durumda olan E-Devlet, belli bir şifre ile kimlik numaralarına tanımlanmaktadır.

Engelli Raporu Hesaplama

Engelli Raporu Nasıl Alınır? Engelli Maaşı Ne Kadar?

Evde Bakım Maaşı 2020 Başvuru ve Şartları

E-Devlet 2022 maaşı sorgulama işlemi için de bu şifreyi almanız gerekmektedir. Bu şifre elbette sadece 2022 maaşı için kullanılmamaktadır. Bu şifre aynı zamanda, hukuki bilgileriniz başta olmak üzere devletle olan tüm ilişkilerinizi görüntülemenize yardımcı olacaktır.

E-Devlet engelli maaşı sorgulaması için şifre alma aşamaları tam olarak şu şekildedir:

  • En yakın PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte gidin.
  • Kimliğinizi vezne sıranız geldikten sonra memura uzatın.
  • E-Devlet şifresi alma talebinizi iletin.
  • Sonrasında 2 TL vererek şifrenizi alabilirsiniz.

E-Devlete Nasıl Girilir? E-Devlete Giriş Nasıl Yapılır? (video)

Engelli maaşı aylık olarak verilecek. Doğum yılına göre engelli maaşı yatma tarihleri!

Şifrenizi sadece PTT üzerinden alınız. Bu şifreyi aldıktan hemen sonra, E-Devletten  engelli maaşı sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemi sürdürmek ve maaşınızın yatıp yatmadığını öğrenmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Buraya tıklayarak E-Devlet sosyal yardım sorgulama ekranına ulaşın.
  • Sonrasında kimlik numaranızı ve şifrenizi tuşlayarak, giriş yapın.
  • Karşınıza engelli maaşı sosyal yardım sorgulama ekranı çıkacaktır.

Engelli Raporu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

2022 Engelli Maaşı Alan İşsizlik Maaşı Alabilir Mi?

Aslına bakılırsa engelli maaşı sorgulama işlemine hiç gerek kalmadı. Bunun için son yapılan düzenlemeyle doğum tarihinin son rakamına göre engelli maaşı yatma tarihleri belli oldu. Kısacası sadece kimliğinizde yer alan vatandaş numaranıza bakarak kimlikten 2022 maaşı yatma tarihi öğrenme işlemini yapabileceksiniz.

Doğum Yılının Son Rakamına Göre Engelli (2022) Maaşı Ayın Kaçında Yatar?

Engelli maaşı doğum tarihinin son rakamına göre yatırılacaktır. Eskiden 3 ayda bir ödenen bu ödenek, artık aylık olarak verilmektedir. Engelli maaşı ayın kaçında yatacak sorusunu soranlar için Eylül ayı maaşı sonrasında başlayacak olan bu uygulamanın detaylarını verelim.

Doğum yılının son rakamı 0 veya 5 olanlar ilgili ayın 5’i,
Doğum yılının son rakamı 1 veya 6 olanlar ilgili ayın 6’sı,
Doğum yılının son rakamı 2 veya 7 olanlar ilgili ayın 7’si,
Doğum yılının son rakamı 3 veya 8 olanlar ilgili ayın 8’i,
Doğum yılının son rakamı 4 veya 9 olanlar ilgili ayın 9’u

Engelli Maaşı 2022 Maaşı Aylık Kaç Lira Olacak? 

3 aylık verilen engelli maaşı aylıkolduktan sonra o paranın her ay mı verileceği sorusu hemen her engelli maaşı alan kişinin aklına geldi. Engelli maaşı 2022 aylık olduktan sonra, yapılan açıklamalarla aylık kaç TL olacağı bilgisi de paylaşıldı. Buna göre aylık olarak verilecek olan aylığın miktarı şu şekilde olacak:

  • 18 yaş altı engelli maaşı (aylık TL) –> 509 TL
  • %70 ve üzeri için 763_TL.
  • 18 yaş altı, en az yüzde 40 oranında engelli çocuğu bulunan yoksul ailelere yapılan aylık ödemeler 509_TL
  • Evde bakım aylığı ise 1383_TL.
  • Bakıma muhtaç engellilerin özel bakım merkezlerinde bakımı için ödenen para tutarı 2.767_TL
  • Başkasının bakımına muhtaç olan 65 yaşını doldurmuş vatandaşlar 763_TL
Genel Sağlık Sigortası (GSS) Ödeyenlere Engelli Maaşı Müjdesi Verildi! GSS Ödeyen 2022 Maaşı Alabilir Mi?

Son yapılan düzenlemeye ilişkin son bilgi ise bu şekilde. Önceki yasal sınırlara göre, hemen herkese verilmeyen bu maaş GSS pirimi yatıran kişilere de verilmiyordu. Bu yapılan son düzenleme ile birlikte genel sağlık sigortası ödemesi yapanlar dahi 2022 maaşı alabilecek.

SGK Bilgi yayın ailesini takip ederek ve engelli kategorisine göz atarak diğer engelli hakları hakkında güncel bilgi ve düzenlemelere ulaşabilirsiniz.

2022 Maaşı Sorgulama 2019 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
2022 Maaşımı Sorgulayacak Site Var Mı?

Evet, yukarıdaki yazılarımızda da anlattığımız üzere bu maaşı E-Devlet sitesi üzerinden güvenli ve doğru bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Bu süreçte yine bilmeyenler için yukarıda 2022 engelli/özürlü maaşı sorgulaması yapmak için E-Devlet sitesinin nasıl kullanıldığını da öğrettik.

2022 Maaş Sorgulama Telefon Numarası

Alo 144 numarası yani Sosyal Yardım Hattı size destek olabilir. www.alo144.aile.gov.tr adresine girerek yine 2022 sorgulamasını telefondan yapabilirsiniz. En azından sorgulama için size ilgili memurlar tarafından bilgi verilecektir. Alo 144 yardım sorgulama hattı ücretsizdir.

 


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.