SGK Bilgi

2020 Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar ?

03.04.2019
285
2020 Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar ?

2020  Uzman çavuş maaşları ne kadar ?  Uzman çavuş olmayı düşünenlerin şartları sağladıktan sonra cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri 2019 Uzman çavuş maaşlarının ne kadar olduğudur, Uzman çavuşluk mesleği diğer memuriyetlere göre çalışma şartları ve yerleri olarak daha zordur. Uzman Çavuş maaşları da diğer memuriyetler gibi Yılbaşından önce belirlenir ve yıl yarısında enflasyon farkı eklenerek son halini alır. Uzman çavuşlar, diğer tüm Türk Silahlı Kuvvetleri personeli gibi nitelik, görevleri ve kıdemlerine göre maaşları farklılıklar gösterir.

Uzman Çavuşluk Nedir  ?

Uzman Çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri Bünyesinde görev alan en çok personel sayısı ile dikkat çeken askeri personellerdir. Uzman çavuşlar Ordu hiyerarşisine göre Erbaş olarak görev yapmaktadırlar. Profesyonel askerliğe geçiş aşamasında önemli bir etkinliğe sahiptir. Askerlik görevini yapan erler ile en çok iletişime geçenler yine Uzman çavuşlardır. Erlerin eğitiminden giyim, barınma gibi temel ihtiyaçları ile Uzman Çavuşlar ilgilenir.

Uzman Çavuşun Görevleri Nelerdir ?

Uzman Çavuşlar bulundukları kuvvet komutanlığı ya da sınıfına göre görev ve sorumlulukları değişiklik göstermektedir. Hiyerarşiye göre görev tanımı daha çok bulundukları yerlerdeki asayişi er ve erbaşlar arasındaki iletişimleri, Askerlerin Eğitilmesi, Yemin törenlerine hazırlanması gibi görevleri yaparlar. Tabi bunlar alay ve Jandarma il ve ilçe Komutanlıklarında iç görev yapan Uzmanlar için geçerlidir. Son zamanlarda Uzman Er ve Erbaşlar komando eğitimleri alarak yurt içi ve yurt dışında operasyonlarla ülke korumasında büyük öneme sahiptir.

Uzman Çavuşlar Hangi Komutanlıklarda Görev Yapar ?

Uzman Çavuşlar Jandarma Genel Komutanlığı Başta olmak Üzere;

  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı,
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı,
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı,
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı,
  • Özel Kuvvetler Komutanlığında

görev yapmaktadır.

Uzman Çavuş Olabilme Şartları Nelerdir ?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
  • Müracaatın yapıldığı tarihte, terhisinin üzerinden 3 yıldan az süre geçmiş olmak
  • Uzman erbaş alımı yapılan sınıf ve branşlar için aranan vasıflara sahip olmak
  • Erbaş veya er olarak askerlik yapmış olmak
  • Müracaatın yapıldığı senenin 1 Ocak günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak
  • Daha önce askeri öğrencilikten ilişiği kesilmemiş olmak
  • Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde, subay yedek subay (asteğmen), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak görev yapmamış olmak.
  • Taksirle işlenmiş suç fiilleri hariç olmak üzere affa uğramış, ertelenmiş, para cezasına çevrilmiş, zaman aşımına uğramış veya adli sicil kaydından çıkarılmış bile olsa herhangi bir suçtan hakkında hüküm verilmemiş olmak
  • Askerlik görevi boyunca şikayet yememek ve ceza almamak
  • Başvuru esnasında askerlik görevine devam edenler için, birlik komutanı tarafından düzenlenen nitelik belgesinde 80 ve üzerinde not almak
  • Herhangi bir terör örgütü veya çete gibi suç örgütlerinin içinde bulunmamış olmak.
  • Askeriyenin belirlediği yeterli düzeyde boy ve kiloya aralığında olmak. En az 1.64 boyunda olmak ve en fazla 210 cm olma yönündedir. Bu boy oranına göre kilo oranının olması gerekmektedir.
  • Askeri Hastanede yapılan muayene sonrasında sağlıkla ilgili bir engeli bulunmamak,

Uzman Çavuş Nasıl Olunur ?

 Uzman çavuşluk için yukarıdaki şartları sağlayan adaylar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu internetten veya elden doldurarak açılan kadrolar için başvuru yaparlar doldurmaları gerekir. Yapılacak olan 3 farklı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. Yazılı sınav sonrasında, spor içerikli Fiziki yeterlilik sınavı yapılır. Bu sınavlardan başarı ile geçen adaylar mülakat yani sözlü sınava tabi tutulurlar. Tüm süreçlerden başarılı olan adaylar güvenlik soruşturmasında sıkıntı olmadığı kanıtlanınca göreve başlamak için eğitime alınırlar. Eğitimi başarı ile tamamlayarak uzman çavuş olunur.

 Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar ?

 Uzman çavuşların maaşları çalıştıkları bölgelere ve kıdemlerine göre değişiklik göstermektedir. Şark görevinde bulunan yani Doğu illerinde görev yapan jandarma uzman çavuşları da Batı illerinde görevli jandarma uzman çavuşlara göre daha yüksek maaşlar almaktadır. Görev yeni başlayan Uzman Çavuşlar 2020 yılında 4220 – 4530 TL arasında bir maaş alırken; Doğu görevi yapan Uzman Çavuşların maaşları Şark görev tazminatı ile birlikte 6100 – 6550 TL arasında değişmektedir. Bu maaşlar evli olan ve çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Bedelli Askerlikte Kıdem Tazminatı Var mı?

Muhtaç Asker Ailelerine Para Yardımı

Asker Çocuğuna Para Yardımı


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.