SGK Bilgi

2020 İKM Gardiyan Maaşları Ne Kadar ?

01.04.2019
366
2020 İKM Gardiyan Maaşları Ne Kadar ?

2020 Gardiyan Maaşları Ne Kadar ? Son yıllarda özellikle Terörle mücadelede üst seviyeye çıkarıldıktan sonra Mahkemelerin ve Ceza Evlerinin yoğunluğu oldukça arttı. Hele ki 15 Temmuz Darbe girişimi ile birlikte FETÖ yapılanmasına karşı yapılan operasyonlarda gözaltı ve tutuklu sayısında büyük artış oldu.  Bu durumu paralel olarak ceza evleri de yetmez duruma geldi. Devlet bu duruma çözüm bulmak için birçok ilde cezaevleri inşa etti ve devam eden cezaevleri de mevcut. Ceza evlerinin artışı ile birlikte de Gardiyan talebi de arttı. Son yıllarda her sene Gardiyan alımı için kadrolar açılmaya başladı. Adalet bakanlığının alım için açtığı personel kadroları arasında infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, icra katibi, aşçı, şoför talepleri mevcuttur. Ancak alınacak bu personeller Sözleşmeli Memur statüsünde gerçekleşmektedir.

Gardiyanlar’ ın (İnfaz Koruma Memuru) Görevleri Nelerdir?

Gardiyanlar; Mahkeme sonucu suçlu bulunan veya davası devam eden hükümlü ve tutukluların cezaevi girişinde karşılar ilk olarak üzerini arayarak kıymetli eşyalarının emniyet altına alınmasını sağlar. Üzerinde ceza evine sokulmaması gereken materyalları ayırır ve saklanması için görevlilere teslim eder. Sonrasında Hükümlü ve tutukluların belirtilen koğuşlara götürülmesi ve Ceza evinde faydalanabileceği bölümlerin bilgisini verir. Koğuşuna koyarak kapıların kilitlerini kontrol eder. Tutuklu ve hükümlüleri yemek, banyo ihtiyaçlarını, revire çıkarma, görüşlere götürülüp getirme, mahkemeye hazırlama, tıraş, kantin ihtiyaçlarının temini, yöneticilerle görüştürülmesi işlemini yapar. Belirli zamanlarda koğuş aramaları yapar. Her gün belirli aralıklarla sayım yapar. Mahkumların bahçeye çıktığı saatlerde gözetmen olarak bulunur. Oluşabilecek tartışmalı durumları kontrol altına alır.

Gardiyan (İKM) Nasıl Olunur ?

(İKM) İnfaz ve Koruma Memuru başka bir deyişle Gardiyan olmak için belirli dönemlerde Adalet Bakanlığının personel alım ilanlarına başvuru yapılması gerekir. Adaylar başvuru yapabilmek için her alım ilanına özel şartları taşımaları gerekiyor. Son açılan personel ilanlarında KPSS den alınması istenilen en düşük puan 70 tir. Bu şartlar ile birlikte Gardiyan olabilme Şartlarının yanı sıra ilanların her birinde farklı özellikler istenebilmektedir. Bu şartlar ilan kılavuzunda ayrıntılı bir şekilde belirtilmektedir.

Şartları sağlayıp başvuru yapan ve başvurusu Güvenlik Soruşturması da dahil uygun görülen adaylar sınava tabi tutulurlar. Sınav Aşamasından başarılı geçen adaylar son bir mülakattan da geçerek gardiyan atama sonuçlarını beklemeye başlarlar.

Gardiyan (İKM) Olabilme Şartları Nelerdir ?

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

gibi genel şartları mevcuttur. Belirttiğimiz gibi ilan kılavuzunda ayrıca özel şartlar istenebilir.

2020 Gardiyan (İKM) Maaşları Ne Kadar?

Gardiyanların (İnfaz ve Koruma Memurlarının) maaşları Yapılan Memur zam görüşmelerinden sonra 2019 Ocak ayı itibariyle oran yüzde 10,69 olarak gerçekleşmiştir. Bu zamla birlikte  bekar, yeni göreve başlayan kadrolu memur  gardiyan (İKM) maaşı 3375 TL olarak gerçekleşmiştir. Bu maaşa Eş ve Çocuk yardımı dahil değildir.

2020 Sözleşmeli 4/B Gardiyan (İKM) Maaşları Ne Kadar?

Sözleşmeli 4/b li olarak İnfaz Koruma Memurunun maaşı ise mezuniyet durumlarına göre değişmektedir. Buna göre Ortalama Gardiyan maaşları;

Lise Mezunu                           13. Derece                 2.850,00 TL

Ön Lisans Mezunu               10. Derece                 2.950,00 TL

Lisans Mezunu                      09. Derece                 3.050,00 TL

olarak düzenlenmiştir.

2020 Mali Müşavir Maaşları Ne Kadar?

2020 Veteriner Maaşları Ne Kadar ?

2020 Hemşire Maaşları Ne Kadar?


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.