SGK Bilgi

SGK Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir? Maaşı Ne Kadar?

17.03.2020
268
SGK Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir? Maaşı Ne Kadar?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte SGK müfettiş yardımcısı nasıl olunur, şartları nelerdir ve maaşı ne kadar sorusuna yanıt vereceğiz. Türkiye genelinde birkaç senelik dilim içerisinde özellikle devlet memurluğu en çok önem arz eden mesleki alanlardan birisi oldu. Türkiye geneline baktığımız zaman özellikle devletin üst kademelerinde yer almak yine ciddi anlamda olumlu sonuçları beraberinde getiriyor. SGK müfettiş yardımcılığı da mesleki anlamda devletin en önemli kademelerinden birisidir. Öyle ki zaman içerisinde müfettiş yardımcısı alımlarına karşı ilgi muazzam seviyede oldu demek yanlış olmaz sanırım. Şimdi bu anlamda sizlere bilgiler sunacağız.

SGK Müfettiş Yardımcısı Nedir?

SGK müfettiş yardımcısı, iktisadi ve idari bilimler mezunu olmuş kişilerden seçilen SGK birimlerinin denetlenmesinden sorumlu kişilerdir.

Müfettişler, bildiğiniz gibi ülkemizdeki tüm kurumlarda denetimlerden ve değerlendirmelerden sorumlu kişilerdir. SGK, özellikle Türkiye genelinde iş ve işçiler konusunda en önemli mercilerden birisi olarak dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz sanırım. SGK müfettiş yardımcılığı ile alakalı olarak zaman içerisinde ciddi anlamda kadrolar açtı. Nitekim senenin belirli zamanlarında çok ciddi anlamda somut adımlar atarak alım yapıyor. Bu alımlar ile alakalı olarak de en somut seçenekleri sizlere sunacağız.

SGK Müfettiş Yardımcılığı

SGK Müfettiş Yardımcısı Olmanın Şartları Nelerdir?

SGK müfettiş yardımcısı, ana denetleme mercisi olarak görev yapan kişilerin yardımcı memur kadroları olarak nitelendirilir. Aslına bakarsanız da müfettişler sahada çok fazla görev almazlar. Zaman içerisinde yardımcılarını görevlendirerek denetleme mercilerini sonuna kadar analiz etme yoluna giderler.

SGK müfettiş yardımcısı olmanın şartları 2020 yılında en güncel şekli ile resmen yayınlandı. Türkiye genelinde de özellikle üniversite mezunlarının çok ciddi anlamda ilgi gösterdikleri bir mesleki alan demek yanlış olmaz sanıyorum. SGK müfettiş yardımcısı olmanın başlıca şartları aşağıdaki gibidir;

  • Üniversitelerin lisans bölümlerinden özellikle iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmak,
  • KPSS lisans sınavından P22 ve P48 puan türlerinden herhangi birisinden en az 80 puan almış olmak,
  • Herhangi bir dernek, sendika ya da parti üyeliği bulunmamak,
  • Güvenlik ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Devlet imkanlarından herhangi bir şekilde meni bulunmaması,

bu anlamda aranan en önemli özelliklerden birisidir. Şimdi diğer alternatifler ile alakalı olarak da sizleri kısa bir süre dilimi içerisinde bilgilendirme yoluna gidelim.

SGK Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur?

SGK müfettiş yardımcısı olma süreçleri ise başvuru sürecinden itibaren her devlet kurumunda olduğu gibi belli bir süreç işler. Bu anlamda elimizden geldiğince sizleri net olarak bilgilendirme yoluna gideceğiz. Şimdi sınırlar ve genel itibari ile alım aşamaları aşağıdaki gibidir;

  • Başvuru belgelerini enine boyuna analiz edin ve eksiksiz şekilde toplayın,
  • Başvurunuzun olumlu olması durumunda ilk iş olarak yazılı sınav sürecine katılın,
  • Yazılı sınav sürecini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra sözlü mülakat sürecini geçin,
  • Sözlü mülakat sürecinin ardından tam teşeküllü devlet hastanesinde sağlık raporu alın ve sonrasında devlet memuru olur onayı ile süreci tamamlayın.

Bu süreçlerin ardından  1 senelik aday memurluk süreciniz de aktif olarak başlayacaktır. 1 sene sonrasında devlet memurluğunda asaletinizin tasdiki gerçekleşir ve akabinde resmi olarak devlet memuru olursunuz.

SGK Müfettiş Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

SGK müfettiş yardımcıları, mesleki sınıf içerisinde denetleme mercilerinden birisi olarak dikkatleri çeker. Özellikle ülkemiz genelinde SGK konusunda çok ciddi anlamda yoğun sıkıntılar söz konusudur. Devlet, özel kurumları denetlemek için ciddi anlamda müfettiş istihdam etme yoluna gider.

SGK müfettiş yardımcısı maaşı 2020 yılı itibari ile 6500 TL dolaylarındadır. Tabi ki denetim primleri ya da ekstra memuriyet tazminatları ile birlikte bu maaşta yükselmeler gözlemlenebilir. Ancak taban maaş yukarıda açıkladığımız rakam olarak resmileşmiştir.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.