SGK Bilgi

SGK Hizmet Birleştirme Nedir? Nasıl Yapılır?

05.05.2020
453
SGK Hizmet Birleştirme Nedir? Nasıl Yapılır?

Bugün ki makalemizde sizlere SGK hizmet birleştirme nedir, nasıl yapılır gibi sorulara elimizden geldiğince yanıt verme yoluna gideceğiz hep birlikte. Günümüzde özellikle sigorta seçenekleri ile alakalı olarak devletin attığı farklı adımlar söz konusu gibi görünüyor. Bu adımları elimizden geldiğince sizler için inceleme yoluna gidiyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde birçok farklı sigorta türü var. En azından vardı. Bağkur, Emekli Sandığı, Sosyal Sigorta gibi seçenekler ile alakalı olarak zamanla birçok farklı seçenek kendisini gösteriyor diyebiliriz. Öncelikle bu özelliğin ne olduğu ile alakalı olarak bilgi sahibi olacak ve fikir edinme yoluna gideceğiz.

SGK Hizmet Birleştirme Nedir?

SGK hizmet birleştirme, emekli olmak için eksik günleriniz var ise diğer sigorta birimlerindeki günlerinizi saydırarak öz emeklilik modelinize aktarma imkanını sizlere sunmak demektir.

Günümüzde özellikle emeklilik, insanlar için en önemli unsurlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor ve her ne olursa olsun bu yasal düzenleme ile birlikte devlet ciddi bir adım attı. Geçtiğimiz günlerde emeklilik yaşı ile alakalı olarak devlet memurları nezdinde yeni bir düzenleme daha yapıldı. Ancak hizmet saydırma konusu da birçok kişi için ciddi manada ilgi çekici imkanları sizlere sunuyor.

Hizmet birleştirme ile alakalı olarak bilgi sahibi olmayanlar için elimizden geldiğince teknik detaylar üzerine sizleri bilgilendirme yoluna gideceğiz. Öncelikle bununla alakalı olarak sizlere bilgilendirmeler sunacağız.

SGK Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır?

2008 yılından öncesine baktığımız zaman özellikle birden çok farklı sigorta modeli olduğunu net bir şekilde söyleme şansına sahibiz. Zaman içerisinde devlet, özellikle BAĞKUR sistemi ile alakalı olarak yeni adımlar atıyor ve bu anlamda farklı imkanları getiriyor. Tabi ki eskiden bununla alakalı olarak net bir yasal prosedür süreci söz konusu değildi.

Bir bireyin öncelikli olarak SGK’da girişi olabilir ve akabinde önemli bir kısmı BAĞKUR’da da olabiliyor. Ya da memurluktan ihraç olan birisi emekli sandığında olan günlerinin ardından SGK’da çalışmaya başlamıştır. Eskiden bu günleri birleştirme gibi bir imkan söz konusu değildi ancak bu anlamda günümüz şartlarında yeni yasal düzenlemeler de yapıldı.

Örneğin 4500 gün ile emeklilik statüsüne girmek istiyorsunuz. SGK’da 4300 gününüz var ve hali hazırsa 200 gün daha beklemeniz gerekiyor. Ancak daha önceki dönemde BAĞKUR bünyesinde 150 günlük bir girişiniz daha var. SGK merkezlerine giderek bu günleri saydırıp doğrudan SGK gün sayınıza ekletiyorsunuz ve akabinde SGK emeklilik gününüz 4450 güne çıkıyor. Dolayısı ile emeklilik prim gün sayısını doldurmak için 50 gününüz kalıyor.

Devlet, SGK kanunlarında yaptığı düzenlemeler ile birlikte bu anlamda yenilikleri çok hızlı bir şekilde uygulama yoluna gitti. Hizmet birleştirme yöntemi sayesinde çok kısa bir süre dilimi içerisinde prim gün sayınızda ciddi değişimler yapma gibi imkanlarınız olacak. Mutlaka bunu SGK merkezlerinden bilgi edinerek uygulama yoluna gidin.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.