SGK Bilgi

Jokey Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

07.05.2020
237
Jokey Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

Bugün ki makalemizde sizlere elimizden geldiğince jokey nasıl olunur, ne kadar maaş alır gibi sorulara elimizden geldiğince yanıt vereceğiz. İnsanlar, küçük yaşlardan itibaren ciddi anlamda yüksek meblağlarda para kazandıracak mesleki alanlara doğru eğilirler. Nitekim jokeylik de bu alanlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Aslına bakarsanız trend bir meslek değil ancak gelir oranları olarak baktığımızda kendisini net şekilde gösteren mesleki alanlardan birisidir. Sizlere elimizden geldiğince bu mesleği tanıtacak ve fikir sahibi olmanız için elimizden geleni yapacağız.

Jokey Nedir?

Jokey, at yarışları sporunda yarış atlarının üzerinde atları kontrol eden ve onlar ile yarışan kişilere verilen mesleki ünvan tipidir.

Jokeylik, özellikle küçük yaşlardan itibaren başlar ve meslek içerisinde ciddi anlamda eğitilirler. Bununla birlikte atlara karşı da bir sevginizin olması bu anlamda önemlidir. Atlar, ciddi manada hisli hayvanlardır ve sürücüleri ile de aralarında duygusal bir bağ olduğuna da inanılır. Dolayısı ile ciddi manada kaliteyi sizlere sunan imkanlardandır. Çocuk yaşlarda mesleğe başlayan acemi jokeylere ise apranti adı verilmektedir.

Jokeylik genç yaşlarda başlayan ve özellikle birçok farklı şartı olan seçeneklerden birisidir. Bunlara da hemen değinerek sizleri mümkün mertebe bilgilendirmek istiyoruz.

Jokey Nedir?

Jokey Nasıl Olunur?

Jokeylik, fiziki olarak belli başlı standartlar gerektiren mesleki sınıflardan birisidir. Gelmiş geçmiş en iyi jokey olarak bilinen Halis Karataş, bu anlamda Bizim İçin Şampiyon filmi ile birlikte Türkiye tarafından tanındı. Uluslararası yarışlarda efsane at Bold Pilot ile birlikte çok büyük başarı elde etti ve iki kere Gazi Koşusu Şampiyonu oldu. Jokey olmanın şartları ile alakalı olarak aranan bazı detaylar aşağıdaki şekilde kendisini gösterir;

  • En az 8 yıllık ilköğretim ve ortaöğretim eğitimini başarı ile tamamlamış olmak,
  • 1,30 CM ile 1,60 CM boylarında olmak,
  • 40 – 50 kilo arasında olmak,
  • Apranti eğitim merkezlerinden başarılı şekilde mezun olmak,
  • Atların genel sağlığı ve kontrolü hakkında eğitim almak,
  • At yarışı sporu ile alakalı olarak tüm kural ve kaidelere hakim olmak,

Önem arz eden seçeneklerden birisi olarak da dikkatleri çekiyor. Jokeylik, özellikle kazancı son derece iyi olan bir meslek olduğundan dolayı sizlere alternatif bilgileri de sizlere sunacağız. Jokeylik, özellikle kısa bir süre dilimi içerisinde gençler tarafından araştırılan mesleklerden birisidir. Şimdi maaş üzerine konuşmak istiyoruz.

Jokeyler kilo alamazlar. Kilo almaları durumunda ceza yerler ve hatta meslekten ihraç edilirler. Bu neden dolayısı ile fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm gibi kilo yapmayan ancak doyurucu gıdalar ile beslenerek kilo koruma programına dahil olarak hareket ederler.

Jokey Ne Kadar Maaş Alır?

Jokey maaşı ya da kazancı insanlar tarafından ciddi manada merak edilir. Jokeyler, at sahiplerinin atlarına bindiklerinde kazanç elde ederler. At sahipleri, bu anlamda jokeye kendi atını teklif eder ve jokey ile anlaşması durumunda buna yönelik yarış başı para alırlar. Bu paralar jokeyin deneyimi ve başarı seviyesine göre de farklılık gösterir.

Örneğin 100.000 TL ödüllü bir at yarışında koşacaksınız. Bu yarışı kazanmanız durumunda jokey olarak kazanacağınız tutar %10 olarak dikkat çeker. Yani 100,000 TL’nin %10’u olan 10,000 TL doğrudan sizin kazancınız olarak kendisini gösterir. Böyle gün içerisinde defalarca yarış kazanabilirsiniz. Çok ciddi paralar kazanmak bu noktada ideal hale geliyor.

Gazi koşusu 1 Milyon TL ödüllü bir koşu ve tek koşuda jokey ödülü 100,000 TL olarak dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz. Jokeyler, AÇ ZENGİNLER tabiri ile ülkemizde anılırlar. Beslenmelerine yukarıda da bahsettiğimiz şekilde çok çok fazla dikkat etmek zorundalar.

 


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.