SGK Bilgi

Girişimci Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir?

21.07.2020
87
Girişimci Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir?

Bugün ki makalemizde girişimci nasıl olunur, şartları nelerdir ve ne kadar para kazanır sorularına kısa ve öz bir şekilde bilgiler sunma yoluna gideceğiz. Türkiye genelinde özellikle son birkaç senelik dilim içerisinde ciddi gelişmeler kendisini gösteriyor. Girişimcilik, devletin de ciddi manada desteklediği ve zaman içerisinde bunun için maddi de olmak üzere birçok farklı seçenek sizlere sunuluyor. Bizde elimizden geldiğince sizleri şimdi bu makalemizde bilgilendirecek ve fikir edinmenize yardımcı olacağız.

Girişimci Nedir?

Girişimci, bir projeyi ya da planı iş fikrine başlangıç yapmak için maddi ve kurumsal kaynakları sağlamış, iş kurma yolunda her türlü süreci de tamamlamış olan iş sahipleridir.

Türkiye genelinde girişimcilik özellikle günümüzde ciddi manada dijital projelere doğru eğilim göstermiş durumda. Startup projeler ile birlikte dünya geneline birçok önemli ve büyük projeyi sunmuş durumdayız. Girişimcilik, tabi ki her türlü alanda yapılan iş kurma girişimleri olarak dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz sanırım.  Girişimci olmak için sağlam fikirler, zaman içerisinde çok ciddi anlamda yüksek gelirler elde etmeniz için de çok çok önemlidir.

Girişimci Nasıl Olunur?

Girişimci olmak ile alakalı olarak belli başlı şartlar kendisini gösteriyor demek yanlış olmaz. Girişimci olmak için öncelikle hangi alanda faaliyet yürütmek istediğinizi belirlemek, araştırmasını yaparak fizibilite çıkarmak ve pazardaki yerinizi önceden tahmin edebilmek çok önemlidir. Türkiye’de özellikle son birkaç senelik dilim içerisinde girişimlerin yoğunlaştığı belli başlı sektörler söz konusudur. Bu anlamda hemen bir liste sunacak olursak;

  • Gıda sektörü
  • Sosyal medya
  • Mobil oyun ve uygulama
  • E-Ticaret
  • Franchise bayilik yatırımları
  • Otomotiv sektörü

özellikle kendisini gösteren sektörler olarak dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz. Günümüzde özellikle insanların ciddi manada eğilim gösterdiği sektörel yapılanmalardan birisi olduğunu da söyleyebiliriz. Devlet, zaman içerisinde GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI kapsamında projelere maddi ve manevi yatırımlar yapıyor. Ayrıca devlet bankaları nezdinde de çok ciddi anlamda uygun seçenekler ile kredi imkanları da sağlanıyor demek yanlış olmaz.

Girişimci Olmanın Şartları Nelerdir?

Aslına bakarsanız bunun için herhangi bir ciddi şart söz konusu değil. Ancak belli başlı gereklilikler söz konusudur. Yani bu gereklilikler, girişimi projeye dönüştürmek açısından çok önemlidir ve belli başlı kaynaklara ihtiyaç duyulur. Tabi ki prosedürleri de yerine getirmek ayrıca önemlidir. Genel olarak değinecek olursak;

  • Girişimcilik projeniz için yeterli öz sermayenizin olması,
  • Ofisleşme ve makine gereksinimlerinin karşılanabilmesi,
  • Vergi levhası ve mükellefiyet işlemlerinin sorunsuz şekilde yürütülmesi,
  • Mali müşavir anlaşmalarının yapılması ve muhasebe işlemlerinin resmileştirilmesi,
  • Çalışan gerekiyor ise istihdam süreçlerinin başlatılması,

Bu anlamda çok ciddi anlamda kendisini gösteren imkanlardan birisi olarak da dikkatleri çekiyor diyebiliriz. Girişimci olmak için özellikle bu şartlar, gelecek dönemde herhangi bir sorun yaşamamanız için çokça önem arz eden bir konu olarak dikkat çekiyor demek de yanlış olmaz.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.