SGK Bilgi

2021 Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Kadar?

07.12.2020
153
2021 Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Kadar?

Uzun süredir araştırmalara konu olan 2021 memur ve emekli maaş zammı ne kadar sorusuna ilişkin olarak detaylar ciddi olarak şekillenmeye başladı. Türkiye genelinde özellikle yılbaşı geldiğinde insanların gündem konusunda en çok merak ettikleri konulardan birisi de tahmin edebileceğiniz üzere maaş zamları ve asgari ücret ile alakalı gelişmeler.

Türkiye genelinde de özellikle bu gibi konularda çok uzun uzadıya gelişmeler olmasa da ister istemez bazı soru işaretleri de olmuyor değil. Merkez Bankası, yıllık enflasyon oranını %14 olarak açıkladıktan sonra 2021 memur maaşı zammı ve emekli maaşı zammı ile alakalı olarak bazı detaylar, aslında bizlere ne kadar olacağını da net bir şekilde gösterdi demek yanlış olmaz. Şimdi bu detaylar üzerinde duracağız.

2021 Memur Maaşı Zammı Ne Kadar?

Memurlar, senede iki kere maaş zammı alarak aslında bu anlamda en somut adımları ciddi manada atıyorlar demek yanlış olmaz. Memur maaşlarının kesin oranları geçtiğimiz yıllarda belirlenmişti. Yani kesin olarak alacakları zam oranı %3 olarak biliniyordu. Ancak enflasyon oranlarına göre fark alıp almayacakları da ciddi olarak merak konusuydu. Bununla alakalı olarak da kesin gelişmeler yaşandı.

Devlet memuru maaş zammı farkı 2021 yılında şuan kesin olarak %3,02 olacak. Yani şuan ki yorumlara göre kesin bir şekilde %6,02 zam oranı alacaklar. Ancak bununla alakalı olarak Aralık ayı enflasyon verlerini de kontrol altında tutacaklar demek de yanlış olmaz.

2021 Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar?

Emeklilerin de bu anlamda çok ciddi bir merak içerisinde olduklarını net olarak söyleyebiliriz. Hal böyle olunca da 2021 emekli maaşı zammı oranları ile alakalı da yorumları sizlere sunmak istiyoruz. Aralık ayı verilerinden bağımsız olarak emekli maaşı için en az %7,02 zam cepte gibi görünüyor. Tabi ki bunlar, Aralık ayı enflasyon oranlarına göre birçok farklı seçeneği sizlere sunuyor demek yanlış olmaz. Aralık 25 itibari ile bu anlamda tüm detaylar kesinleşmiş olacak.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.