SGK Bilgi

2021 Bağkur Prim Ödemesi Ne Kadar?

SGK
01.01.2021
201
2021 Bağkur Prim Ödemesi Ne Kadar?

Bugün ki makalemizde 2021 Bağkur prim ödemesi ne kadar sorusuna yanıt verecek ve elimizden geldiğince detaylar hakkında fikir edineceğiz. Bildiğimiz gibi işletme sahipleri, eğer ki emekli değiller ise kendilerine sigorta primi ödemek zorundadır ve işletme sahipleri genel itibari ile BAĞKUR birimini kullanarak ödeme yapma konusunda da ideal seçenekleri sizlere sunuyor diyebiliriz.

Bağkur prim ödemeleri ile alakalı olarak her sene yükselen bir seçenek söz konusudur. Bu sektörde bilgi sahibi olmayan kişilerin ne yazık ki bir asgari ücret kadar ödeme yapmaları gerektiğini düşünüyorlar demek yanlış olmaz. Ancak durum bunun tamamen dışında ve net olarak bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

2021 Yılında Bağkur Primi Ücretleri

BAĞKUR, Türkiye genelinde özellikle en önemli sigorta birimlerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz. Sigorta, insan hayatı için ciddi manada önem arz eden konulardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Eğer ki bir işletme sahibi iseniz kendinizi devlet nezdinde sigortalamanız gerekiyor ve bunun için tercih etmeniz gereken birimin de BAĞKUR olduğunu söylemek sanıyorum ki yanlış olmayacaktır.

Prim ödemelerinin düzenli yapılması, geçmişe ait borcun olmaması yüzde 5’lik bir indirime neden olur. Yüzde 5 indirim ile en düşük tarım/çiftçi 2021 bağkur primleri aylık olarak 1,055,36 TL öder. Prim borcunu düzenli ödemeyen ve geçmiş dönem borcu olan kişinin ödeyeceği prim ise 1,234,25 TL‘dir..

Kısacası asgari ücret fiyatı üzerinden prim ödemesi yapmazsınız. Düzenli bir sigorta ödemeniz mevcut ise devlete ödemek ile yükümlü olduğunuz ücret 1,055,36 TL olarak dikkatleri çeker. Aslına bakarsanız asgari ücretin yarısından çok daha az bir tutardan söz ediyoruz. Dolayısı ile seçenekleri iyi bir şekilde değerlendirmenin avantajları ön planda.

BAĞKUR Prim Ücretleri Yükselir Mi?

Tabi ki yükselir. Senelik olarak asgari ücretin zamlanması ile birlikte genel sigorta ücretlerine de ciddi manada zam uygulaması yapılır ve buna yönelik olarak adımlar atılır. BAĞKUR, eskiden birleştirilebilir bir sigorta primi değildi. Ancak zaman içerisinde devlet, SGK ile BAĞKUR birleştirme sistemini getirdi ve bu şekilde çok daha avantajlı seçenekler kendisini gösterdi demek yanlış olmaz sanırım.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.