SGK Bilgi

2020 YouTuber Kazançları Ne Kadar? YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

29.01.2020
514
2020 YouTuber Kazançları Ne Kadar? YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

Bu makalemizde 2020 YouTuber kazançları ne kadar sorusuna elimizden geldiğince kapsamlı bir şekilde cevap vermek istiyoruz. YouTube, zaman içerisinde yaşanan değişimler ile birlikte çok sağlam bir kazanç kapısı haline geldi. Türkiye genelinde de YouTube platformuna içerik üretenlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Hal böyle olunca insanların kafasında tek bir soru işareti var. YouTuberlar ne kadar kazanıyor? Bizde elimizden geldiğince sizleri bu anlamda bilgilendirmek ve fikir edinmenizi sağlamak istiyoruz. Hemen genel kanılar ile alakalı olarak sizleri bilgilendirme yoluna gitmek istiyoruz.

YouTuber Nedir?

YouTuber, YouTube video platformunda kanal sahibi olan ve farklı tarzlarda içerik üreterek bu işi meslek edinen kişilere denir.

YouTuber olmak çok da zor değildir. Günümüzde YouTube sisteminin ücretsiz kanal açma hizmetini kullanarak kanal açarsınız. Sonrasında ise kendinize bir konsept belirleyerek kanalınız için içerikler üreterek sektör içerisinde var olma çabası başlar. Tabi ki onlarca popüler YouTuber söz konusu olduğundan işiniz zor. Farklı bir şeyler yapmanız gerekiyor. Hal böyle olunca ekipmanlarınızın da iyi olması gerekiyor. Dolayısı ile bu anlamda maddi bir yatırım sahibi olmalısınız. Veresin ki alabilesin kavramı burada da geçerli.

YouTuber Kazançları

YouTube’dan Nasıl Para Kazanılır?

YouTube, Google şirketinin sahip olduğu bir video içerik platformudur. Zaman içerisinde yaşanan gelişmeler ile birlikte Google Adwords reklam modeli YouTube videoları için de uyarlandı. Kısacası artık YouTube videolarında da dünya ve ülke genelinden markaların reklamlarını izleyebiliyor, tüketici anketlerine katılabiliyoruz.

Videolarda çıkan bu reklamlar, video sahibine izlenme başı ve tıklama başı gelirler ile para kazandırıyor. Kazanılan para sandığınız kadar ciddi rakamları içermez. Google Adwords (reklamveren) sistemi, Google Adsense (reklam yayıncısı) sistemi olarak bilinir. YouTuber kanal sahipleri, Google Adsense sistemine kayıt olarak videolarında reklam yayınlar ve para kazanırlar. YouTube para kazanma şartları 2020 yılında değişti. Bu şartlara göre kanalınızdan para kazanabilmek için;

  • En az 1000 (1K) abone sahibi olmanız,
  • Son 12 ay içerisinde 4.000 saat izlenme elde etmeniz,
  • Telif içeren bir kanal olmamanız,

bu noktada en önemli şartlardır. Bu şartları karşıladığınız an itibari ile YouTube Studio üzerinden para kazanma başvurusu yaparsınız. YouTube Adsense hesabınız onaylandığı an itibari ile de videolarınızda reklam yayınlanmaya başlar. Bu da kısa vadede para kazanmanız için gerekli olan tüm seçenekleri sizlere sunar. Gelirlerinizi de Google Adsense ya da YouTube Studio paneli üzerinden takip edebilirsiniz.

YouTuber Ne Kadar Kazanır?

YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor 2020?

Gelirleri ister istemez zaman içerisinde çok ciddi rakamlara ulaştı. Bu ciddi rakam tabi ki devleti de ister istemez harekete geçirdi. YouTuberlar da artık devlete vergi ödemek zorunda. Gelir vergisi olarak dilim dilim olmak sureti ile artık Google kazançlarından da ciddi anlamda farklar meydana geldi diyebiliriz sanırım.

Google üzerinde YouTube reklamları ile alakalı reklam algoritması iki ayrı şekilde kendisini gösteriyor. İzlenmelerden para kazandığınız gibi reklam tıklamalarından da para kazanırsınız. Yani her türlü reklam modeli ciddi anlamda fark yaratıyor. Dolayısı ile çok yönlü bir kazanç sistemi olduğundan dolayı YouTube, birçok genç için yeni bir meslek kapısı oldu demek yanlış olmaz. YouTuber gelirleri ile alakalı olarak hesaplama yapalım istiyoruz.

  • 1000 gösterim başı kazanç,
  • Reklam tıklama başı kazanç,
  • Anket doldurma başı kazanç,
  • Milyon gösterim kazancı,

bunların her birisi reklamverenin yayıncıya sunduğu teklif ile değerlendirilir. Kısacası bunlar için net şekilde kazanç vermek çok da mümkün değildir. Ancak internet üzerinde ki genel tahminleri de dikkate almak gerekir. Örneğin Enes Batur 2020 aylık kazancı tahminen şuan 250.000 TL ile 400.000 TL aralığındadır. Tabi ki bu rakam, vergiler düşmüş halidir.

Enes Batur, kanalına haftalık olarak en az 2 içerik atar. Bu içeriklerin en kötüsü dahi 1 Milyon izlenme rakamını geçer. Türkiye’nin en çok aboneye sahip en büyük YouTube topluluğudur. Öyle ki dünya genelinde de sayılı isimler arasına girmiştir. Bunun dışında Orkun Işıtmak 2020 aylık kazancı tahminen yine 150.000 TL dolaylarındadır. Bu da yine merak edilen isimlerden birisi olarak dikkatleri çekiyor.

Son dönemde yaptığı şarkılar ile adından ciddi anlamda söz ettiren Reynmen 2020 aylık kazancı da yine 200.000 TL dolaylarındadır. Kendine has tarzı ve yaptığı ilgi çekici şarkıları ile birlikte artık sadece müzik alanına yöneldi. Kısacası vlog tarzı eğlence videolarını artık çekmiyor diyebiliriz sanırım.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.