SGK Bilgi

2020 Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşı Ne Kadar?

19.01.2020
449
2020 Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşı Ne Kadar?

Günümüzün önemli mesleklerinden olan 2020 Polis Özel Harekat (PÖH) maaşı ne kadar konusunu ele alacağız. Türkiye, bildiğimiz gibi her geçen gün askeri kuvvetler anlamında daha da ileriye gidiyor. Yerli silah, yerli helikopter gibi üretimimiz olan araçlar gündemi ciddi anlamda meşgul ediyor. Erkekler için bilhassa idol meslek gruplarından birisi de tahmin edebileceğiniz üzere PÖ. Bugün Polis özel harekat (PÖH) nedir? Polis özel harekat (PÖH) şartları nelerdir? Polis özel harekat (PÖH) için KPSS şart mı? Polis özel harekat (PÖH) 2020 maaşı ne kadar? Tüm sorulara yanıt verme amacı içerisinde olacağız.

Polis Özel Harekat (PÖH) Nedir, Kimdir?

Polis Özel Harekat (PÖH), EGM kapsamında alınan ve uluslararası hudut sınırlarında da görev yapan ileri düzey operasyon timleridir.

Özel olarak eğitim alırlar ve bu anlamda Türkiye’nin hem iç hem de dış sınırlarını koruma yoluna giderler. Türkiye genelinde eskiden özellikle bordo bereliler ve komandolar dışında artık PÖH’de yine idol meslek gruplarından birisi oldu. Öyle ki yeşil bereliler olarak bilinen bu grup, aldıkları eğitim ile de ciddi anlamda farklarını ortaya koymayı başarıyor.

Polis Özel Harekat (PÖH) Nasıl Olunur?

Polis Özel Harekat (PÖH) Olmak için Şartlar Nelerdir?

Devlet, zaman içerisinde kendi bünyesine alacağı her kişinin niteliklerini ayrı ayrı inceleme altına alıyor. Dolayısı ile zaman içerisinde alım kriterlerinde de değişimler kendisini gösteriyor diyebiliriz. 2020 Polis özel harekat (PÖH) alım şartları yine bazı noktalarda değişim göstermiştir. Bu konu ile alakalı detayları sizlere sunacak olursak;

  1. Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak,
  2. Askerliğini tamamlamış ve terhisinin üzerinden en az 3 sene geçmiş olmak,
  3. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
  4. Evli ise kendisinin ve eşinin sabıka anlamında herhangi bir olumsuzluğunun bulunmaması,
  5. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne aykırı bir durumun olmaması,
  6. Psikolojik ya da fizyolojik olarak silah taşıma ve kullanmaya karşı bir olumsuzluğunun olmaması,
  7. Hırsızlık, gasp, taciz ya da tecavüz gibi herhangi bir yüz kızartıcı suçtan yargılanmamak, hüküm giymemiş olmak,
  8. Başvuru yaptığı tarih itibari ile herhangi bir siyasi parti ya da mesleki dernek ya da sendikaya üye olmamak,
  9. Kamu haklarından yoksun bırakılma cezasına çaprıtırılmamış olmak,
  10. Güvenlik ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

özellikle aranan en önemli şartlardan birisidir. FETÖ nedeni ile herhangi bir soruşturma geçirdi iseniz dahi mesleğe alınmanızda ciddi şekilde engeller çıkabilir. Dolayısı ile siciliniz bu anlamda tamamen temiz olmalıdır.

Polis Özel Harekat (PÖH) Olmak için KPSS Şart Mı?

Yine en çok merak edilen ve araştırma yapılan konulardan birisinden bahsediyoruz. Devlet kurumlarının tamamına girişte KPSS şartı herkesin malumudur. PÖH alımında da KPSS şartı mevcuttur.

Eğitim durumunuza ait KPSS sınavından en az 70 puan alma şartı Polis Özel Harekat başvuruları için de geçerlidir. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakın zamanda yaptığı bir açıklama ile bu barajın 65 puana çekileceğinin de müjdesini verdi.

PÖH

Kadınlar Polis Özel Harekat (PÖH) Olabilir Mi?

Polislik mesleğine kadın ya da erkek farketmeksizin herkes girebiliyor. Askeri sınıflar kadar katı bir alım şartı söz konusu değildir. Ancak PÖH alımlarının tamamında kadına yer açılamayabiliyor. Bu nedenle alım esnasında kadın ve erkek PÖH alımı ilanlar içerisinde belirleniyor. Dolayısı ile çok önemli bir unsur diyebiliriz.

Kadınlar, PÖH sınıfı içerisinde istihdam edilebilirler. Ancak aldıkları ciddi eğitim sürecinde herhangi bir fark olmaz. Tabi ki erkeklerin dayanabileceği fiziki yeterlilik kadınlarda olamayabiliyor. Buna göre eğitim programları belirlenir ve alımlar esnasında da buna yönelik seçenekler söz konusudur.

Polis Özel Harekat (PÖH) Eğitimleri Ağır Mı?

Aslında çok merak edilen konulardan birisi de budur. Polis özel harekat (PÖH) eğitimleri ağır mı? Kesinlikle, hiç şüpheniz olmasın. Netice itibari ile gerek dağlarda ve gerekse şehir merkezlerinde terörle mücadele timi olacaksınız. Bunun içinde çok ciddi bir eğitim sürecini geride bırakmanız gerekiyor.

YILDIRMA EĞİTİMİ adını verdiğimiz süreç bu meslekte de tamamı ile geçerli. Yani fiziki, psikolojik ve fizyolojik anlamda çok ciddi anlamda sınırlar zorlanır. Sizler, en ağır şartlarda dahi yaşamınızı idame edecek duruma getirilirsiniz. Spor, özellikle PÖH sınıfına mensup bireylerin olmazsa olmaz parçalarından birisi olarak da dikkatleri çeker.

2020 Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşları Ne Kadar?

2020 Ocak ayı devlet memurları maaş zammı ile birlikte bu rakamlarda değişim gözlemlendi diyebiliriz. 2020 Polis özel harekat (PÖH) maaşları da buna bağlı olarak değişiklik gösterdi. Bu anlamda sizleri hemen bilgilendirmek istiyoruz.

PÖH olarak mesleğe yeni başlamış bir aday memur, en düşük 5,950 TL maaş ile mesleğe başlar. Tabi ki bu rakama operasyon ücreti dahil değildir. Özellikle Güneydoğu Ohal bölgelerinde 3000 TL’ye varan operasyon ücretleri söz konusudur ve her polise ayrı ayrı yatırılır.

Meslek içerisinde 20 yılı doldurmuş bir Polis özel harekat (PÖH) ise 6,700 TL dolaylarında bir ücret alırlar. Bu ücrete de yine operasyon tazminatları dahil değildir. Polis Özel Harekat’da 657 sayılı devlet memurları kanununa tabiidir. Dolayısı ile devletin belirlediği şartlarda 6 ayda bir maaşına zam alır.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.