SGK Bilgi

2020 Muhtaç Asker Aileleri Yardımı Nasıl Alınır? Ne Kadar?

31.01.2020
188
2020 Muhtaç Asker Aileleri Yardımı Nasıl Alınır? Ne Kadar?

Bu makalemizde 2020 muhtaç asker aileleri yardımı nasıl alınır ve ne kadar gibi sorulara en net şekilde bilgiler sunacağız. Türkiye genelinde birkaç senelik dilim içerisinde devlet, zor durumda olan insanlara yardım eli uzatmayı amaç ediniyor. Tabi ki fakir ailelerin tamamına doğru şekilde ulaşmak ciddi anlamda büyük bir mesele diyebiliriz sanırım. 2020 devlet yardımları ile alakalı sitemizde birçok farklı makaleyi sizlere sunma yoluna gideceğiz. Şimdi ise asker ailelerine maddi yardım konusunda devletin sunduğu imkanlara biraz daha yakından bakalım istiyoruz.

Muhtaç Asker Aileleri Yardımı Nedir?

Muhtaç asker aileleri yardımı, ailesi maddi olarak zor durumda olan ve fakirlik sınırının altında bulunan asker ailelerine yapılan maddi yardımdır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zaman içerisinde devletin de uygun gördüğü şekli ile bu konuyu ciddi anlamda ele almıştır. Türkiye genelinde de bu tarz yardımlar sayesinde geçimini rahatlatan çok fazla aile söz konusudur. Devlet, askere aldığı gençlerin ailesinin maddi durumunu da düşünüyor. Eğer ki evin tek geliri bu askerden geliyor ise bu aileye bir şekilde yardım sağlanmalı. Dolayısı ile muhtaç asker aileleri yardımı bu noktada tam olarak devreye giriyor ve sorunu çözüyor.

Asker Ailelerine Yardım

Muhtaç Asker Aileleri Yardımı Nasıl Alınır? Yardıma Başvuru Şartları Nelerdir?

Aslında bu yardım için askere gitmiş olan şahısta başvuru yapabildiği gibi ailelerinden de Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne başvurusu söz konusu olabilir. Asker olan şahıs, askere gittiğinde ailesinin zor durumunu üslerine beyan ederek bu anlamda yardım talep edebilir. Burada komutanlar tarafından düzenlenen evraklar ile aileye denetim müfettişleri gider ve sonrasında yardım bağlanabilir.

Bunun dışında ise asker aileleri, kaymakamlıklar ya da Sosyal Yardımlar Genel Müdürlükleri’ne giderek bu anlamda başvuru belgesi doldurabilir. Asker ailesi yardımı, asgari geçim fiyatlarının altında olan ailelere çok cüzi miktarlarda yapılır. Asker ailesi yardım parası başvuru şartları ile alakalı olarak da çok yönlü seçenekler söz konusudur. Ancak bunun için en çok dikkat edilen maddeler üzerinde duracak olursak;

  • Başvuran kişinin T.C. vatandaşı olması,
  • Başvuru sahibinin 18 yaşının üzerinde ve askerin hanesinde yaşıyor olması,
  • Yardım isteyen ailenin asgari geçim ücreti altında gelire sahip olması ya da hiç gelirinin olmaması,
  • Aile içerisinde çalışan herhangi birinin olmaması,

genel olarak takip edilen şartlar içerisinde kendisini gösterir. Türkiye geneline baktığımız zaman bu yardım türüne çok fazla başvuru olmadığını da söyleyelim. Birçok kişi bu yardım türü hakkında bilgi sahibi değil. Bu yardım asker birinci derece yakınlarına verilebilir.

Muhtaç Asker Aileleri Yardımı için Gerekli Belgeler

Bu gibi yardımları gerçekten doğru ve muhtaç kişilere ulaştırmak, bakanlığın en önemli görevlerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Dolayısı ile bu noktada başvuru esnasında sunacağınız belgeler ciddi anlamda fark yaratır. Asker ailesi yardımı aslında çok büyük bir rakam değildir. Ancak başvuru yapmak isteyenler için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

  1. Askere giden kişi evli ise öncelik eşinindir. Değil ise öncelik annesinindir ve bu kişilerden birisi kimlik fotokopisi ile başvurmak durumundadır.
  2. Asker ailesinde hesaplandığında kişi başı gelir, asgari ücretin 3’te 1’inden az olmak zorundadır.
  3. Gelir testi yaptığınıza dair belge gereklidir.
  4. Aynı zamanda muhtaç asker ailesi yardımı başvuru formu doldurmanız gerekir.

Bu belgeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na teslim etmeniz gerekiyor. Belgeleri teslim ettiğiniz tarihten itibaren 30 gün içerisinde belgeleriniz tamamen incelenir. Bu incelemelerin ardından ise tarafınıza dönüş yapılır. Başvurunuzun olumlu olması durumunda ise her ay başvuru yapan kişinin TC numarası üzerine PTT hesabına olacak şekilde yatırılır.

Asker Ailelerine Yardım

Muhtaç Asker Aileleri Yardımı Ne Kadar?

Devlet, bu tarz yardımların miktarlarını belirlerken son derece objektif bir şekilde hareket etmek zorundadır. Muhtaç asker aileleri yardımı an itibari ile 275 TL olarak kendisini gösteriyor. Bu yardım 2019 yılında da yine bu şekilde veriliyordu. Yardımın ailenin fakirlik durumuna göre herhangi bir şekilde artması kesinlikle söz konusu değildir.

Bu yardım, başvurunuzun onaylanması durumunda PTT hesabınıza her ay düzenli olarak yatar. Ta ki askeriniz dönene kadar. TC kimlik belgeniz ile bizzat başvuruyu yapan kişi PTT şubelerinden giderek yardım ücretini almak durumundadır. Noterden belgeli herhangi bir varisi yok ise kendisi dışında ki kimse bu parayı çekemez. Yani PTT şubelerine ki kasiyerleri zor durumda bırakmak tabi ki yersiz olacaktır.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.