SGK Bilgi

Devlet Memurları için Doğum İzni Kaç Gün?

17.05.2020
50
Devlet Memurları için Doğum İzni Kaç Gün?

Bugün ki makalemizde sizlere devlet memurları için doğum izni kaç gün ve nasıl hesaplanır sorusu ile alakalı olarak bilgiler sunma yoluna gideceğiz. Türkiye’de özellikle devletin genç nüfusu destekleme politikası ile alakalı olarak alternatif seçenekleri değerlendirmesi ideal bir durum. Devlet memurları, devletin öncelikli tuttuğu kendi personelleri olduğundan dolayı bu anlamda çok ciddi anlamda seçici ve ideal seçenekleri sunuyor. Bizde bu anlamda ki uygulamalar ile alakalı olarak sizleri bilgilendirme yoluna gideceğiz. Konuya yönelik tüm merak ettiklerinizi yorum kısmından sormanız durumundan sizlere elimizden geldiğince bilgiler vereceğiz.

Doğum İzni Nedir?

Doğum izni, devletin tüm çalışanlarına verdiği ve özel sektörde uygulanması insiyatif olan sağlıklı bir doğum için uygulanan toplu ücretli izin uygulamasıdır.

Devlet, özellikle kendi çalışanlarının gebelik süreçlerini sağlıklı bir şekilde geçirmesi, gebeliğin son ve ciddi zamanlarını sağlıklı geçirmesi için ideal imkanları sunuyor. Genç nüfusun desteklenmesi açısından doğum izni uygulaması ile birlikte devlet memuru kadınların çok daha ideal seçenekleri değerlendirdiği açık. Üstelik iznin ücretli olması yani bu dönemde maaşın tam olarak yatmaya devam etmesi de ayrıca ideal seçenekleri sunuyor. Şimdi sizlere bu anlamda kapsamlı seçenekleri sunma yolunda elimizden geldiğince fikirleri sizlere sunma yoluna gideceğiz.

Devlet Memurları için Doğum İzni Kaç Gün?

Devlet memurları için zaman içerisinde meydana gelen uygulamalar bilindiği üzere çok ideal seçenekler sizlere sunuluyor. Devlet kademesinde birkaç senelik dilim içerisinde birçok farklı gelişme oldu ancak doğum izni gibi önemli konular her zaman için ön planda tutulmalıdır. Devlet memurları için doğum izni kaç gün diye baktığımızda detaylar aşağıdaki gibidir;

  • Resmi Doğum Tarihinden Önce: 8 Hafta (2 Ay)
  • Resmi Doğum Tarihinden Sonra: 8 Hafta (2 Ay)
  • Toplam Doğum İzni Süresi: 16 Hafta (4 Ay)

Olmak üzere izin imkanı sunulur. Tabi ki bu izin ile alakalı olarak kullanım dönemine dair insiyatifler yine anne adayına bırakılmıştır. Devlet, doğuma 2 hafta kala size izne başlamanızı zorunlu kılar. Tabi ki bu süreçte kullanmadığınız bir 6 haftalık dilim söz konusu olur. Bu dilim, doğum sonrasında ki 8 haftanın üzerine eklenir.

Yani ne olursa olsun size toplam 4 aylık izniniz mutlaka kullandırılır. Bu izniniz ücretli izindir ve ücreti ne olursa olsun tarafınıza yatırılır. Bu 4 aylık süreçten sonra tabi ki genelde çocuğun yetişkinlik süresi ile alakalı olarak sıkıntılar meydana gelebilir. Yani ne olursa olsun 4 aylık iznin de avantajlarını yaşadığınız kadar dezavantajları da söz konusudur.

Tabi ki bu dönemden sonra kurumunuzdan ücretsiz izin talebinde bulunmak ya da heyet raporu alarak izninizi uzatmak gibi alternatif imkanlar kendisini net şekilde gösterir. Kafanızda herhangi bir soru işareti olması durumunda merak ettiklerinizi yorum kısımlarından bizlere sorun. Doğum izni konusunda daha yeni başlıklar ile sitemizde sizlerle birlikte olacak.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.