SGK Bilgi

2020 Devlet Memuru Olma Şartları Nelerdir?

04.05.2020
96
2020 Devlet Memuru Olma Şartları Nelerdir?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2020 devlet memuru olma şartları nelerdir sorusuna yanıt verme yoluna gideceğiz. Her geçen gün büyüyen ve gelişen devlet, zaman içerisinde memur kadrosu ile alakalı olarak birçok farklı seçeneği sizlere sunuyor. Devlet memurluğu, hem kazancı hem de ciddiyeti itibari ile insanlar için olmazsa olmaz seçeneklerden birisi olarak da dikkat çekiyor.

Devlet sistemleri, zaman içerisinde birçok farklı sektör ile de kendisini gösteriyor demek yanlış olmaz. Devlet memurluğu, bütün bakanlıklar ve müdürlükler bünyesinde birçok farklı kadroda kendisini gösterir. Ayrıca memur alımlarının tamamı yine devlet merkezli olarak yapılır ve bazı önemli ve değişmeyen şartları vardır. Bu anlamda sizleri bilgilendirme yoluna gideceğiz.

Devlet Memuru Nedir?

Devlet memuru, devletin çeşitli birimlerinde ve çeşitli meslek gruplarına mensup olarak devlet ataması ile çalışmakta olan kişilere verilen isimdir.

Cumhuriyet’in ilanından bu yana devletin kabineleşmesi ile birlikte bakanlıklar kuruldu. Bakanlıklar içerisinde de çalışacak personel, o zamandan bu zamana çeşitli standartlar dahilinde seçilmeye başlandı. Devlet memurluğu, özellikle sabit ve zamanında gelir elde edilmesi ve emeklilik anlamında sunduğu imkanlar ile birlikte de çok ideal seçenekleri bizlere sunuyor diyebiliriz. Devlet memurluğu, cinsiyet ya da meslek grubu farketmeksizin insanların en büyük hayallerinden birisi olarak da dikkatleri çekiyor. Şimdi sizleri bu anlamda bilgilendirme yoluna gidecek ve fikir edineceğiz.

Devlet Memuru Olmanın Şartları Nelerdir?

Devlet memurluğu, gerek yaşantınız ve gerekse statünüz açısından çok ciddi anlamda önem arz eden mesleki noktalardan birisidir. Memur olmak istiyorsanız aslında çok genç yaşlardan itibaren kendinize dikkat etmeniz gerekiyor demek de yanlış olmaz. Günümüzde özellikle modern devlet anlayışı ile birlikte meslek tanımları ciddi anlamda değişim gösterdi.

Devlet memurluğuna ilişkin olarak alım standartları da devlet nezdinde değişiklik gösterdi. Tabi ki memurluk sınıfı içerisinde birçok farklı alternatif de kendisini net bir şekilde gösteriyor. Devlet memuru olmanın genel şartları aşağıdaki gibidir;

  • 18 yaşının üzerinde olmak,
  • Pozisyonuna göre en az lise ve dengi okul mezunu olmak ve bunu belgelemek,
  • Pozisyonuna göre KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) taban puanını almış olması,
  • Herhangi bir dernek, parti ya da sendika üyeliğinin bulunmaması,
  • Adli sicil kaydının bulunmaması,
  • Güvenlik ve arşiv araştırması sonucunun olumlu olması,
  • 657 sayılı devlet memurları kanunu içerisinde geçen sağlık şartlarına uyduğunu tam teşeküllü hastane ile belgelemek,
  • Kurumuna göre sözlü ve yazılı mülakatlardan başarılı şekilde geçmek,
  • Kurumuna göre değişen esnek mesai saatleri kavramını kabul etmek ve riayet etmek,

bu anlamda devlet memurluğu ile alakalı olarak aranan genel şartlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Devlet, bünyesine alacağı çalışanların özellikle yaşantılarına kadar dikkat etmesi gerektiğini emreder. Dolayısı ile kurumdan kuruma değişen bazı şartların da söz konusu olduğunu net bir şekilde bilmek gerekir. Devlet memuru olmanın şartları genel itibari ile bunları sunar.

Devlet Memurluğunun Avantajları Nelerdir?

Devlet memurluğu neden çok fazla tercih edilen meslek grupları arasındadır diye merak eden birçok insan var. Bu anlamda birkaç madde ile birlikte sizleri elimizden geldiğince bilgilendirme yoluna gideceğiz. Devlet memurluğunun avantajları genel olarak aşağıdaki şekilde kendisini gösterir;

  • Her ay tam zamanında yani her ayın 15’inde maaşınız hesabınıza yatar.
  • Sigortanız, devlet tarafından ve aldığınız maaş üzerinden eksiksiz şekilde yapılır.
  • Emeklilik sonrasında devletten emekli maaşına ekstra olarak emeklilik primi alırsınız.
  • Tüm devlet kurumlarında önceliğiniz olur.
  • Tüm bankalarda yüksek ve kesin maaş aldığınızdan dolayı yüksek öncelikli müşteri sınıfına yükselirsiniz.
  • Devlet memurlarına sunulan özel kampanyalardan yararlanırsınız.
  • Halk arasında da belli bir statü sahibi olursunuz.
  • Çok büyük bir disiplin sorunu olmadığı sürece meslekten kovulma ve memuriyeti yakma gibi bir durum söz konusu olamaz.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.